Maloljetna J. M. (13), iz Mačvanskog Metkovića, koju su, navodno, seksualno uznemiravali otac i rođeni brat, tek treba da bude saslušana pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, što će unijeti više svijetla u ovaj slučaj, koji je izazvao veliko uznemirenje u Mačvi.

Od ponoći u petak u pritvoru su njen otac I.M. i brat U.M., kojima se na teret stavlja da su nad njom činili radoskrvnuće i nedozvoljene polne radnje.

– Procedura je specifična jer je reč o maloletnoj osobi, pa je uključen i Centar za socijalni rad u Bogatiću. Devojčica na saslušanju mora imati punomoćnika, a sve su to razlozi za sinhronizovani rad sa drugim institucijama – kaže Milan Milutinović, portparol Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

I pored toga što je ovaj slučaj privukao veliku pažnju, u tužilaštvu nisu spremni da pruže bilo kakve detalje, pogotovo zbog toga što je žrtva praktično dijete i nema još punih 14 godina.

Svakako, biće naložena procjena psihologa i psihijatra, kao i vještačenje, bez obzira na to da li dokazi idu u prilog njenim tvrdnjama.

Devojčica se prošlog četvrtka požalila razrednom starješini da više od godinu dana, navodno, trpi torturu od oca i brata, koji su je, kako je ispričala, u pijanom stanju tejrali da se skida i dodirivali je. Urgentno je reagovao Centar za socijalni rad u Bogatiću, koji ju je odmah smjestio u hraniteljsku porodicu.

– U međuvremenu, saslušana je majka devojčice, ali ona nije stala na stranu ćerke, već je branila supruga i sina, zbog čega je ovaj slučaj postao prava misterija – kaže izvor iz istrage, koji ne isključuje da bi se mogao dogoditi nekakav preokret.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here