Epidemiolog Dr Predrag Kon je rekao kako će sve do pronalaska vakcine protiv korona virusa, stanje u Srbiji biti “Talasasto”, čim dođe do opuštanja građana doći će i do porasta broja oboljelih, pa će se desiti pad, sa preduzimanjem mjera i tako u krug. “Virus nam je jasno rekao: “nema sezone kod mene, ja idem i preko ljeta i preko zime, u bilo koje godišnje doba” U takvoj sitaciji treba da se zna da je nošenje maski nije pitanje volje, hoću ili neću, nego je to pitanje obaveze koje će da traje još jako dugo, možda čak i do proljeća” Istakao je Dr. Kon prije dva dana.

Međutim njegov kolega dr Nestorović se nije baš složio sa tim. “Svi se ponašaju kao da je ovo neka epidemija, i da će se ugasiti za par dana i to sama od sebe. Treba samo da probamo da smanjimo transmisiju. Odjednom postoji velika potreba da ljudi pričaju kako smo ih bez razloga zatvorili, a sada sami predlažu da ih zatvorimo. Stah meje šta će biti na jesen sa ekonomijom. Svi smo mi u svijetu kršili osnovna ljudska prava, odnosno zaključavali smo ih u kućama.” rekao je dr Nestorović.

Podsjetimo se, prof. dr. Branimir Nestorović, pulmolog i načelnik odjeljenja za alergologiju i pulmologiju Dječje klinike u Tiršovoj, bio je gost u esmiji Hit Tvit na TV Pink. Pulmolog je govoreći o trenutnoj situaciji sa epidemijom korona virusa naveo da se svuda u svijetu događa ista stvar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here