Vjerovatno ste čuli o jednom strašnom događaju koji se desio na jezeru Očage u blizini Lazarevca u kojem su se utopila dva dječaka D.M. (5) i D.M. (7) dok su u tom periodu njihova mama i očuh bili u plićaku i igrali se sa bebom.
Iako je spasilačka služba bila tu za tili čas, njihova mam Dragana Mekić krivi službu za smrt njene djece, jer su tek nakon što je prošlo sat vremena uronili u vodu da ih traže.

Razlog zbog kojeg su tako dugo čekali da urone u vodu jeste da u ih prvo tražili po lokalnoj šumi i livadama iako im je ona rekla da se oni nalaze u vodi.

Ona ističe kako njena su njena djeca cijelo vrijeme bili u plićaku, a da je tu voda duboka do koljena i da joj nije nikako jasno kako su mogli tek tako nestati.

Pored toga ističe kako ona nije kriva za to jer je ona u tom trenutku čuvala bebu i vjerovala je da djeca neće učiniti nikakvu glupost jer su po njenim riječima bila dovoljno odrasla.

Ona navodi da je istog trenutka kada je primjetila da ih nema zvala spasilačku službu da pomognu, ali oni su tek za sat vremena ušli u vodu, a problem je bio što ni ona i njen muž ne znaju plivati.

Nakon što su spasioci izvukli tijela dječaka na obalu došla je policija kako bi napravili uviđaj, a Dragana je tom prilikom rekla da su njenog muža odveli u policijsku stanicu, i opet navodi da su spasioci na vrijeme ušli u vodu kada im je rekla, njena djeca bi možda i bila živa.

Da li vi imate komentar na ovu priču?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here