O trenutka pojave prvih osoba koje su bile zaražene novi virusom, koji je kasnije dobio naziv korona virus, virus se rapidno proširio cijelom planetom, a o njemu smo svakodnevno bivali bomabrdovani o raznim informacijama, o tome koji su simptomi, kako se zaštiti i na koji način pojačati i poboljšati svoj imuni sistem.

Od svih tih informacija pojavljivalo se i mnog lažnih informacija pa sada više ljudi nisu ni sigurni u šta od ovoga mogu vjerovati.

Upravo zbog tog straha da se ne bismo zarazili, kada nas nešto zaboli mi odmah pomislimo da je u pitanju korona virus, pa smo u ovom članku odlučili neke stvari razgraničiti.

Od svih simptoma koji su navedeni kroz ovih nekoliko mjeseci koliko traje čitava priča oko korona virusa, postoje neki simptomi koji su najčešći a oni su prije svega povišena temperatura, kratak dah i suhi kašalj, ali i gubitak čulo ukusa i čula mirisa.

Ono što najviše ljude buni jeste da je većina simptoma karakteristična i za običnu gripu, pa ne mogu jasno razlučiti da li je u pitanju gripa ili korona virus.

Međutim, kod kovid pacijenata nije začepljen nos kao kod gripe, tj oni mogu sasvim normalno disati kroz nos, samo što nijedan miris ne osjete.

Što se tiče čula ukusa on je karaterističniji i ljud koji su zaraženi korona virusom ne mogu da osjete nikakav ukus.

Ono što je donekle dobra stvar u svemu ovome jeste da ukoliko sumnjate da ste zaraženi korona virusom, vrlo lako to možete i sami provjeriti, tako što ćete uzeti neke namirnice u svojoj kuhinji i pomirisati ih ili ih probati.
Savjetujemo da uzmete i jake namirnice i one blage, a to su kafa, bijeli luk i tako dalje i ukoliko ne budete osjetili ni ukus ni miris savjetujemo vam da se hitno javite doktoru.

Pišite nam vaša mišljenja u vezi ovoga?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here