Da još ima dobrih ljudi na svijetu dokaz je i ova priča koja se desila ženi koja se zove Trisha Murphy i koja živi u američkoj državi Maine, a život joj je takav da jedva sastavlja kraj sa krajem.

Ona je samohrana majka koja ima četvero djece i pored svoga posla kojeg ima u staračkom domu, ona polaže i ispite da bi postala njegovateljica, a ujedno i radi drugi posao kao konobarica, da bi imala barem malo više novca za porodicu.

Medijima je rekla da u prosjeku radi i do 60 sati sedmično te da joj je prošla sedmica bila posebno stresna, jer nije uspjela da nabavi sve stvari koje su joj bile potrebne za kuću, a i kola joj su se pokvarila i stvorila je novi trošak od 700 dolara koji su joj potrebni za popravak kola jer bez njih ne može da stigne sve te poslove da radi.

I dok je taj dan, kada se sve desilo razbijala glavu kako da sve sredi i na koji način da nađe novac, za njen stol u restoranu su sjela tri muškarca, a jedan od njih ju je stalno pitao kako živi, koji su joj planovi  i takve stvari. Ona im je ispričala kako ima četvero djece, kako baš i nije najbolji period za nju, kako se bori sa dva posla, a i da ima manje probleme sa kolima.

Na kraju, kada je došlo vrijeme da se plati račun, žena je vidjela da su joj muškarci ostavili napojnicu od čak 500 dolara što je bilo čak 15 puta više od njihovog ukupnog računa.

Ova žena je mislila da je sve to šala, da bo joj jedan od muškaraca prišao, zagrlio je i poželio joj da se što prije riješi problema i da nastavi sa svojim životom i sa djecom na način na koji ona to želi.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here