STARIJE OSOBE ZNAJU BITI TEŠKE ŠA NAS IZBACE IZ TAKTA VIŠE PUTA, NE TREBAMO IM ZAMJERITI, ONE SU DJETINJASTE OBIČNO. MNOGO JE ŽALOSNO ŠTO NE BRINU MNOGI O SVOJIM RODITELJIMA KADA OSTARE ONI, ODNOSNO KADA SU NAJPOTREBNIJI.

Ne trebate da ih odbacujete, nego im trebate ljubav pružiti, posjećujte što ih više možete, zamislite kako bi se vi osjećali da ste odbačeni. Jednog dana ćete doći u njihove godine, mnogi se odluče tada roditelje u starački dom ostaviti.

Ne znači da su odbačeni, nego da ih trebate posjećivati, ukoliko već nemate vremena da se brinete za roditelje jer radite postavite ih u staračkom domu, potrudite se da im ne fali ljubavi. Jedna žena je o stavila svoju majku u starački dom, pošto je željela da bude sigurno da se osoblje ophodi dobro prema njenoj majci, skrivenu kameru je postavila da bi vidjela šta to radi osoblje.

Vidjela je da se medicinar brine o toj ženi jako dobro, kao da je njegova majka u pitanju, a evo šta je ona zatekla tu, pogledajte i sami:

Imali smo priliku vidjeti do sad kada neko maltretira stare i neposobne osobe, ovdje je ipak drugačije, ovdje je ovaj čovjek vratio vjeru u svijet, da još postoji dobrih ljudi na ovom svijetu, zar ne? I vi ste sigurno kao i mi ostali iznenađeni.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here