Pandemija korona virusa bacila je cijeli svijet na koljena, uključujući zdravstvene sisteme, ekonomiju, ali i mentalno stanje stanovništva. Naime, vjerojatno ćete priznati da je sve to jako uticalo na vaše mentalno zdravlje i da ste posljednjih mjeseci znatno više pod stresom nego što ste to bili prije, naročito zato što razne informacije kruže internetom, pa ih onda stalno čitate i brinete bespotrebno. Zato je potrebno dobro razlikovati šta je prava istina i što je laž na internetu.

Naime, razvijeno je puno teorija zavjere koje su vezane uz korona virus i vakcine, čipovanje i mrežu od 5g, koji nemaju nikakve veze sa virusom. Nedavno se pojavila jedna teorija o tome kako nošenje hirurških maski služi kao priprema za čipovanje i kako u maskama postoje žicr koje služe kao antena za 5g mrežu. To zvuči nevjerovatno i to nije tačno, jer su takve stvari nemoguće, što je jedan mladić dokazao pokazujući na videu koliko je besmislena takva teorija. Međutim, mnogi su se i dalje svađali oko toga, pa se još jedan mladić odlučio pozabaviti s tom temom i u šali je pokazao da to nema nikakve veze sa zdravom pameću. Tako je izrezao hiruršku masku i počeo izvlačiti stvari iz nje, izvadio je žicu, sim karticu, kameru, vanjsku bateriju, telefon, bušilicu i na kraju češalj, što je nasmijalo puno ljudi na internetu.

Ova vrsta videa samo na šaljiv način pokazuje koliko te teorije zavjere nemaju nikakve veze sa logikom, zato zapamtite, ako nešto nema logike, to je zato što ne postoji, nemojte pasti za sve što čitate na internetu. Video pogledajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here