Mnoge žene, ako ne i sve vole da brinu o svojoj koži, kako cjelokupnog tijela,  tako i lica i ruku, a za to su spremne i da izdvoje ne mala materijalna sredstva samo da bi im koža izgledala što zdravije i kvalitetnija.

Veliki problem kod mnogih je suha koža, koja se peruta,  a posebno se to dešava na području između prstiju, što je posebno neugodno.

Ruke stalno nešto rade, ili peremo suđe, ili čistimo, ili nešto kuckamo na kompjuteru, a to na neki način isušuje ruke, a da bi se nekako spriječile sve te posljedice isušivanja, ta da bi vaše ruka bile lijepe i njegovane dovoljno je da slijedite ovih pet koraka.

RUKE PERITE MLAKOM VODOM 

Uvijek kada perete ruke pripazite da vam voda bude malo mlaka, ali nikao vruća ili sa druge strane prehladna jer velike razlike u temperaturama utiču na kožu ruku i isušuju ih.

NE ZABORAVITE NA REDOVIT PILING

Barem jednom sedmično uklonite odumrle stanice sa kožu vaših ruku, te na taj način omogućite da vaša koža kvalitetnije diše, a piling se može napraviti veoma jednostavno sa malo šećera i maslinovog ulja. Fino istrljajte svoje ruke sa ovom smjesom, posebno između prstiju a zatim sve lijepo saperite sa mlakom vodom.

NEKA JE HRANJIVA KREMA UVIJEK UZ VAS

Dakle ovo morate da imate uvijek kraj sebe a posebno zimi. Dakle neka hranjiva krema mora da bude uvijek uz vas. Uvijek je stavljajte prije izlaska iz kuće, a obavezno i prije spavanja je stavite, te i u toku dana, kada se god stvoru prilika za to.

MASAŽA RUKU ZA LJEPŠU KOŽU

Kako masaža godi cijelom tijelu tako na isti način godi i rukama, pa tako svake večeri prije spavanje dok nanosite hranjivu kremu priuštite si i 5 minuta masaže ruku, da biste poboljšali cirkulaciju u svojim rukama i prstima te da bi ruke upile kremu što bolje

 NE ZABORAVITE NA GUMENE RUKAVICE

Kada radite po kući, čistite ili perete suđe obavezno na rukama morate imati gumene rukavice jer deterdženti i hemikalije isušuju ruke, a često može doći i do nekih iritacija kože.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here