Roditeljstvo se sa godinama mnogo promijenilo, i činjenica je da ljudi više ne gledaju na te stvari, barem neki, kao nekada prije, ali postoje tako neki parovi koji svoje roditeljske obaveze baš pretvaraju u nešto ekstremno.

Tako je i sa ovim parom iz Amerike, iz države Georgia, Chelsey i Johnny, koji su svoj način brige o djetetu doveli na taj nivo da su mnogima u najmanju ruku čudni.

Naime, njih su dvoje prije rođenja svoga sina koji danas ima osam mjeseci razmišljali kako da naprave neke promjene u svome životu, pa čak i prehrambene da bi uštedjeli nešto novca, pa su došli na ideju, uz pomoć njihove tetke da počnu kopati po kontejnerima te da koriste neke stvari koje drugima nisu bile potrebne.

Saznali su od Johnyjeve tetke da je to nekada veoma unosno jer se i ona sama time bavila, te je dosta često u kantama za smeće znala naći neke zaista skupocjene stvari poput parfema, odjeću, neke uređaje pa čak i hranu kojoj nije istekao rok trajanja.

Tad je ovaj par pomislio da to baš i nije tako loša ideja, a već prva misija kopanja po kontejnerima im je donio veliki rezultat, jer je to bio pravi jackpot, pa su se zbog toga još više zagrijali za ovaj posao. U prvoj pretrazi su našli kompletan božićni asortiman koji je vrijedio nekoliko stotina dolara, te su oboje shvatili da bi bilo pametno da nastave sa kopanjem po kantama i kontejnerima za smeće.

Velika promjena se kod njih desila kada je ona odlučila da njihove obroke planira i ravna isključivo prema onome što bi našli u kontejnerima, te su na taj način uplovili svoje troškove koje su imali za hranu.

Ali oni ističu da osim što su smanjili svoje troškove, znaju dosta često i da zarade na onim stvarima koje nađu u smeću, a potvrdili su da oni sami osim hrane i namještaja, često koriste i šminku koju nađu u smeću, kao i pastu za zubet, neke druge higijenske stvari i parfeme.

Do sada su imali i nekoliko bliskih susreta sa policijom, ali nailaze i na stalne osude okoline koja smatra da na potpuno pogrešan način odgajaju svoje dijete, ovaj par je uvjeren da radi pravu stvar i da svoje dijete uči da se niša ne baca bez potrebe, te da se na taj način i čuva okoliš.

 

 

r

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here