Republički hidrometeorološki zavod izdao je posebno upozorenje koje se odnosi na Braničevski, Nišavski, Jablanički i Pčinjski okrug gdje se do kraja dana očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a u toku noći najavljena je i žešća promjena vremena, kao i zahlađenje. “U poslijepodnevnim satima, na istoku i jugoistoku zemlje moguća je pojava mjestimične kiše, u pomenutim okruzima, i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Do kraja dana u većini mjesta će se zadržati toplo i nestabilno vrijeme” pisalo je u najavi RHMZ. Prema njihovim navodima, do kraja dana u većini mjeta zadržaće se toplo i nestabilno vrijeme. U ponedjeljak kasnu uveče će prvo na sjeverozapadu Vojvodine doći do jače naoblake i kiše koja će biti praćena osjetnim padom temperature i jakim kratkotrajnim i olujnim sjeverozapadnim vjetrom. Prema navodima na sajtu RHMZ, do utorka u jutro, naoblačenje će se proširiti na sve krajeve, a vjetar bi mogao da bude najjači u Vojvodini, zatim istočnoj Srbiji i na planinama, uz osjetan pad temperature za oko 10 stepeni.

Do uveče bi vjetar trebao da oslabi uz prestanak padavina i razvedravanje. Međutim od srijede do kraja sedmice biće pretežno sunčano i postepeno toplije, ali sa svježim jutrima, posebno u srijedu i četvrtak. Stoga budite na oprezu jer će vrijeme u narednih nekoliko dana biti promjenjivo, a temperature će se naglo spustiti. Obucite se slojevito kako biste izbjegli neugodno smrzavanje usljed naglog zahladnjenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here