Šta se to dešava sa današnjom djecom, a još bitnije da li ih njihovi roditelji savjetuju i uče šta je dobro a šta nije. Ko je kriv? Da li kriviti kućni odgoj roditelja, da li školski sistem, koga? Svi svakoga osuđuju a svakim danom sve je više ugašenih, mladih života pred kojima je bila mladost. Možda bi mnogi od njih za nekoliko godina bili uspješni ljudi, mladići koji žele da osnuju porodicu, ljudi koji bi ostali u svojoj državi….

Novi Kneževac kod Kikinde potresao je slučaj brutalnog vršnjačkog zlostavljanja sa tragičnim  krajem nažalost, a to je potreslo čitavu Srbiju i region, jer s eu posljednje vrijeme dešava sve više ovakvih slučajeva i niko ne može da zaustavi, mnogi su zbuinjeni.

ako ne znate o čemu je riječ, da podsjetimo, četiri tinejdžera su u utorak, 17. septembra, pretukli druga koji je podlegao ranama. Otac jadnog dječaka, rekao je da očekuje da počinitelji budu primjereno kažnjeni i da njegov sin nije nikada bio nasilan. Policija je sljedećeg dana, 18. septembra, u parku u Novom Kneževcu kod Kikinde pronašla beživotno tijelo dječaka a otkriveno je da je to nastalo usljed udaraca.

Osumnjičena braća Jovan (18) i Miloš D. (19), kao i dvojica maloljetnih tinejdžera u dobi od 16 i 15 godina, brzom policijskom akcijom identificirani su i pritvoreni nakon saslušanja i svega što se desilo.

Otac kojeg su dočekale nesretne vijesti u Mađarskoj u kojoj radi, kaže da njegov dječak nije bio nikada ni problematičan ni agresivan. Zanimljiv je podatak jeste da su dječaci koji su ga pretukli uglavnom živjeli na ulici.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here