Od kako se pojavio korona virus, naučnici u čitavom svijetu  se svim silama trude da ga što prije bolje upoznaju, i da što prije pronađu lijek ili vakcinu koja će nas zaštititi. Kada se za njega prvi put čulo, ljudi su smatrali kako će se moći odbraniti tako što će jesti bijeli luk i koristeći neke narodne supstance, ali se to pokazalo pogrešnim. Nakon toga su i doktori preporučivali da se imunitet jača i da se u tijelo unose velike količine vitamina C, a posljednja istraživanja su pokazala da bi odlučujuću ulogu u odbrani organizma od korona virusa mogao imati vitamin D.

U ovome se slaže i veliki broj imunologa i infektologa, a poznato je da je jak imunitet najvaćniji kod svake bolesti, pa je takav slučaj i sa kovidom. Profesor na medicinskom fakultetu u Beogradu, doktor Goran BElojević, je gostovao u jednoj TV emisiji u kojoj je davao savjete koji će na mpomoći u najvećoj mjeri kada se radi o borbi protiv korona virusa, a njegove tvrdnje se podudaraju sa onima kojie trenutno uvažavaju svi medicinski stručnjaci u svijetu. Prema riječima doktora Belojevića, ljdui bi lijek protiv korona virusa morali da potraže u svom okruženju odnosno prirodi, i da je potrebno da se koristi probiotik koji su jedni od najjačih oružja u borbi protiv virusa.

Probiotici u sebi sadrže velike količine vitamina D, a najviše ga ima u kefiru. Veće količine vitamina D možete da unesete u svoje tijelo sunčanjem, to jeste preko kože. Kada se radi o liječenju osoba koje su već zaražene korona virusom, doktor je rekao kako se najviše koristi azitromicin koji je zapravo hemomicin a koji spada u antibiotike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here