Već smo nekoliko pisali o tome koliko je ovaj svijet postao bizarno mjesto, a u to su nas uvjerili razni događaji kojima svjedouimo naročito u posljednje vrijeme.

Bili smo svjedoci i protesta od prije nekih dva mjeseca kada je brutalno ubijen tamnoputi građanin Geogre Floyd, i od tog trenutka je krenulo nezadovoljstvo građana Sjedinjenih Američkih Država aktuelnom vlašću u toj zemlji.

Ovi protesti su eskalirali u cijeloj državi, ali su se također proširili ina ostale dijelove svijeta.


Dok sa druge stare predsjednik Donald Trump nema pojma kako zaustavili ljutu rulju.

On je u jednom obraćanju naveo kako mu nedostaje policijske snage, a građani su isto tako postali nezadovoljni zbog situacije sa korona virusom

Cijela ova situacija sa korona virusom je dovela do drastičnog pada ekonomije, kao i svuda u svijetu, a ljudi stalno gube posao te je njihova egzistencija upitna.

Posebno su drastični oni protesti koji se dešavaju ovih dana u Čikagu, gdje je se stopa kriminala povećala za nevjerovatnih  20%.

Iz ovog grada svakodnevno možemo da vidim strašne scene, a posebno nas je zastrašila jedna scena dječaka ili momka koji nema ni 18 godina, a koji se šeta sa piškom u sred rada.
On je naime ubio dvije osobe, od kojih jednu trudnicu, a sa obzirom da je maloljetan sudit će mu se za ubistvo prvog stepena.

Ovaj grad je uveo policijski sat, a koliko će trajati nezadovoljstvo građana ostaje nam da vidimo.

Kako vi ovo komentarišeter?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here