Kompozitor i pjevač Rajko Dujmić jednom je rekao kako nije imao priliku često vidjeti jedinog sina Tina. Naime, živio je s majkom Vesnom i očuhom u Španiji, a viđali bi se tek ljeti, 20 dana u godišnje. Hrvatski muzičar i skladatelj preminuo je jučer u dobi od 66 godina od saobraćajne nesreće. “23 godine moj sin Tin živio je u Španiji s majkom Vesnom i očuhom. Viđao sam ga samo ljeti, a zajedno smo proveli samo dvadeset dana u godini. Tako je tako kako je i moram se pomiriti s tim, a prošlost se nakon toga ne može popraviti”, rekao je jednom prilikom.

Dujmić je jednu od svojih poznatih pjesama, nazvanu “Nani”, posvetio sinu kad je još bio dijete. On i njegova supruga Snježana vrlo su bliski s Tinom, a ona ga je od prvog dana prihvatila kao svoje dijete. Prije pet godina njegov se sin Tin oženio, a vjenčanju je prisustvovao i njegov otac Rajko. “Vrlo sam ponosan i sretan. Bilo je to zaista predivno vjenčanje, na kakvom jako dugo vremena nisam bio, osim vlastitog naravno”, priznao je tada Dujmić dodajući da je to bila velika proslava mladosti i ljubavi.

Kad se incident sa suprugom dogodio, Rajko se nije zaustavio, javljaju lokalni mediji. Naime, tukao je i svog sina, zbog čega mu je kasnije bilo žao što je iz pokajanja napisao čuvenu baladu “Najdraži moji”. Bilo mu je toliko žao što ga je “boljela duša kad je čuo sina kako plače”. “Bilo mi je jako žao zbog njega. Pitao sam se što sam to uradio, šta bih bez njega, ako ga izgubim”, rekao je Dujnić u intervjuima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here