Ono što je sasvim sigurno jeste da se o korona virusu od samog trenutka pojavila skoro svakog dana saznaje nešto novo, ali iako je tako o njoj se baš i ne zna puno toga.

Od tog trenutka pojave, naučnici su krenuli da ga proučavaju da bi prije svega proizveli vakcinu koja će zaustaviti ovo ludilo.

Jedno od njihovih pretpostavli je bilo da je virus respiratorni virus, iako je to tačno, ali ono što je bilo pgrešno jeste da će se ovaj virus ponašati isto kao i svi ostali respiratorni virusi.
Međutim, to nije bilo tako. On nije nestao kao i svi virusi dolaskom toplijeg vremena, nego je postao još gori nego što je to bilo slučaj u martu i aprilu.

Dodatno nam otežaava i to da se sada nalazimo jako blizu jeseni, a dolazi nam i zima kada smo jako blizu vremena i sezona kada nam dolaze i sezonske gripe.

Ova situacije je potvrđena i jednim izvještajem iz britanske vlade gdje je navedeno da nam se ne piše dobro.

Prema ovom dokumentu koji prikazuje stanje u Velikoj Birtianiji govori nam da bi u narednom periodu moglo umrijeti i preko 85 hiljada ljudi, ali ukoliko škole budu otvorene.

U ovom scenraiju se navodi da karantin ne bi imao velikog učinka i to nekih 40%, a već sada se radi na planovima kako smanjiti što veći broj kontakata, a sve mjere koje budu donesene sada bit će na snazi od novembra pa sve do marta naredne godine.

Naravno, ovaj scenario je dobio i negativne kritike gdje se navodi da svijet nije ništa naučio iz prvog talasa.
Pogledajte i sami video koji donosimo u nsastvaku, pa sami procjenite. Bilo kako bilo trebamo se čuvati.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here