Postoje osobe koje imaju velikih problema sa pritiskom, i oni treba da prije svega promijene svoj režim ishrane. Doktori su rekli kako je za uspješno snižavanje povišenog krvnog pritiska najvažnije smanjiti unos soli i masnoća. Tako se krvni pritisak može regulisati pomoći medikamenata, ali isto tako i konzumiranjem zdravih namirnica. Dva prirodna sastojka su posebno korisna za osobe koje pate od visokog pritiska zato što ga vrlo uspješno i brzo smanjuju.

Cimet

Nekoliko studija je potvrdilo da sistolički i dijastolički pritisak kod osoba starije životne dobi, u većini slučajeva smanjuje mirisni začin sa kojim su mnogi upoznati. ubacite li pola kašikice u svoju dnevnu prehranu, lakše ćete kontrolisati visoki krvni pritisak. Za ekspresne rezultate cuclajte pola kašikice cimeta u prah, a nakon toga popijte jednu čašu vode.

Bijeli luk

Ovo je namirnica za koju ljudi govore kako je jedna od najzdravijih na svijetu, i da ima brz učinak kod smanjivanja krvnog pritiska. Bijeli luk služi tako što opušta krvne žile nekon čega se one proširuju, te zbog toga krv dosta lakše cirkuliše, pa se onda samim tim i pritisak manjuje. Za brzo snižavanje pritiska sve što je potrebno jeste da zgnječite tri čena bijelog luka i nakon toga ga pojedite samog ili sa malo hljeba. Vrlo je važno znati da je bijeli luk najbolje gnječiti prije konzumacije jer tako potičemo enzimsku reakciju u kojoj se stvara alicin. To je zapravo moćni spoj sa kojim se ta biljka brani od mogućih napada bakterija i gljivica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here