Prirodni lijek protiv stresa i nesanice koji praktikuje sve veći broj ljudi!

0
266

U borbi protiv  stresa i nesanice najviše se preporučuje hmelj koji dobar za opuštanje a pored njeg travari preporučuju još i matičnjak ,lavandu i korijen valerijane.  Najače dejstvo ima  med u kog se potope suhe biljke , poznati eliksir na bazi cvjetića lavande ,korijena valerijane i listova matičnjaka .

Ovo je mnogo efikasno protiv stresa i za osobe koje imaju problema sa nesanicom. Ove prirodne eliksire možete nabaviti u prodavnicaama koje su snadbjevene zdravom hranom. Za jedan elksir potrebno vam je kilogram bagremovog meda  ,supena kašika cvjetića lavande ,supena kašika sušenih listova matičnjaka i kašika osušenog korijena odoljena . U teglu trebate staviti ljekovito bilje pa onda preliti bagremovim medom. Teglu zatvoriti i protresti i odstaviti 48 sati na hladnom mjestu.

Med uzimati bez cijeđenja po dvije supene kašike,sat prije odlaska u krevet  na spavanje . Ako smatrate da će vam dan biti stresan prije doručka obavezno uzmite po jednu kašiku eliksira. On se takođe može koristiti i sa čajem ,jednu kašiku preliti sa 200 ml proključale vode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here