Vjerujemo da ste do sada na desetine priča čuli koji su slične ovoj današnjoj, a jednu od najgorih stvari i najgorih scenarija koje mogu da zadese roditelje jeste da mu dijete nešto proguta.
Stoga roditelji sve vrijeme budno prate pokrete djece kako ne bi nešto slučajno stavili u usta.

Međutim, roditelji ne mogu 24 sata dnevno pratiti svaki pokret djeteta, pa onda baš u trenutku nepažnje dijete posegne za nekim predmetom i stavi ga u usta i progutaju.
Tada nastaje problem, jer ukoliko je predmet veliki doći će do gušenja, ali kako bilo istog trentuka biste dijete trebali odvesti ljekaru.

Što se tilče toga, dječaci su mnogo nemirniji u odnosu na djevojčice.

U ovom članku donosimo priču jednog dječaka koji dolazi iz Kini, te je jednom prilikom probao kung fu te progutao olovku koja je bila duga čak 18 centimetara.

Njegovi roditelji su ga odmah odvezli ljekaru, koji im je kasnije priznao da je progutao to dok je radio zadaću, ali da je takve stvari vidio u filmovima gdje majstori rade isto to samo sa mačevima.


Na osnovu doktorskog izvještaja dječak je radio zadaću i onda je pokušao da imitira junake sa filmova te gurnuo olovku u svoje grlo.
Na rendgenu je odmah prikazan duguljasti šiljati predmet, a on je imao veliku sreću da šiljati dio olovke nije krenuo prvi ka želucu jer da se to desilo vjerovatno bi taj šiljati dio oštetio njegove organe

On se sada nakon operacije osjeća odlično, a roditelji apeluju da bolje pazimo na svoju djecu, jer oni su sada imali sreće, a pitanje hoćete li vi je imati.

Da li se vama desilo nekada da ste progutali neki predmet? Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here