Preminuo je glumac kojeg je voljela cijela Jugoslavija, objavljene loše vijesti!

0
162

Popularni glumac koji je javnosti  dobro poznat  po ulogama u domaćim filmovima, Jordančo Dančo Čevrevski preminuo je u četvrtak u 70 godini života. Publika ga pamti po ulogama u filmu,,Partizanska eskadrila ,, ,,Igmanski marš ,, Tetoviranje i druge a poslednja uloga mu je bila u filmu ,,Druga šansa,, Marije Džidževe. Radio je kao producent sa svojom kućom ,,Triangl,,  i stajao je iza filmova reditelja Stoleta Popova a dobitnik je više nagrada i priznanja.

Dančo je najviše isticao da mu je omiljena scena od svih uloga bila u filmu,, Dorotej,,.koju je glumio sa popularnom glumicom Goricom Popović. Goricu je jako  rastužila vijest o odlasku Danča jer je bio veliki prijatelj i čovjek i glumac. Uvijek je bio pozitivan i spreman za šalu ali je maksimalno bio posvećen poslu.

Dančo je rođen u Skoplju a dramsku umjetnost je diplomirao u rodnom gradu gdje je ardio kao profesor i dekan. Bio je od najboljih i najznačajnijih glumaca u Makedoniji i ovo je veliki gubitak za kinematografiju Sjeverne Makedonije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here