U nekoliko navrata msmo pisali o tome koliko je važno da brinemo o svom zdravlju ali i o tome koliko je važno da pazimo na svoju sihranu.

Mi smo robovi loših navika, a nekoliko puta smo se uvjerili u istinitost ove izreke, a skoro svi imamo neku lošu naviku.

One se ogledaju u tome da pušimo cigarete, imamo veoma malo fizičke aktivnost, a da ne pričamo o namirinicima koje konzumiramo.

Svjedoci smo da svaki dan možemo pročitati kako nas upozoravaju razni doktori, razni nutricionisti i stučnjaci o tome da neke namrinice ne bismo trebali nikako jesti jer one štete ljudskom organizmu.
Jedan od takvih naučnika i doktora jeste i Bill Frankland iz Britanije koji ima 105 godina.

On je u jednom intervjuu rekao kako nas životinjski proteini, ako i hrana životinjskog porijekla mogu našteti našem organizmu, začepiti nam arterije te povećati rizik od srčanog udara.


Istakao je kako nas životinjski proteini uništavaju, kao štio je sirova piletina, odrezak ili riba.

Savjetovao je da izbacimo sirovo meso i sirovu ribu iz prehrane, a da ukoliko želimo to da jedemo onda je moramo dovoljno dobro termički obraditi.
Pored toga istakao je kako moramo paziti na porijeklo hrane koju jedemo jer postoji velika razlika ukoliko je ta životinja na ispaši ili na farmi.

Da li vi volite da jedete meso i koliko tačno? Obvraćate li pažnju odakle nabavljate meso?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here