Najnovije

POSTOJI RAZLOG, EVO ŠTO JE ISIDORA BJELICA NOSILA ŠEŠIRE: Kad čujete iznenadit ćete se!

Poznata spisateljica Isidora Bjelica preminula je prije dva dana u 52. godini života, poslije duge borbe s najtežim oblikom bolesti. Veliki broj slavnih se oprostio od nje. Život ove slavne spisateljice obilježila je velika borba za život, ali je u sjećanjima zapamćena po svom imidžu i raskošnim šeširima bez kojih nikada nigdje nije išla. Osim što je ovaj dodatak njenom izgledu dao notu davnih vremena u kojima su žene njegovale izrazito sofisticiran izgled, Isidora je ovaj modni dodatak voljela iz još jednog vrlo posebnog razloga, pa je jednom prilikom rekla sljedeće:

“Od koliko stvari vas može spasiti obod šešira, samo malo spustite glavu i imate svoj mir” napisala je Isidora uz fotografiju na društvenoj mreži Instagram, na svom profilu. Ipak, upravo taj šešir koji je uvijek nosila njezin je zaštitni znak i upravo je ljudi zbog njeg< lako primjećuju u bilo kojoj masi. Ali čak i kad ne nosi neki od svojih ekstravagantnih dodataka, Bjelicu je vrlo lako prepoznati zbog specifičnih crta lica i specifičnog smisla za humor.

“Ono što najviše mrzim je kada mi svane dan kad nije moj, a neko mi priđe na ulicu i kaže: “Isidora, jesi li to ti?” , šta mislite da je svaka žena s velikim nosom Isidora Bjelica” rekla je jednom prilikom. Za one koji to ne znaju, Isidora se sedam godina borila s opakom bolešću jajnika koja joj se vraćala pet puta. Međutim peti put je za nju bio koban i nije mogla da ga preživi.