Nesreća u Černobilu 1980-ih bila je pravi poziv za buđenje za čitavu nuklearnu industriju, što je otvorilo oči ljudima i pokazalo im ogromne nedostatke nuklearnih reaktora. Eksplozija reaktora br. 5 potresla je cijeli svijet, ne samo Ukrajinu, a posljedice će se osjetiti još mnogo godina u široj Evropi.

Ono što je vrlo važno je da se nastavi podizati svijest o samim opasnostima s porastom nuklearnih elektrana, pa je HBO javnosti pokazao u jednoj od najbolje ocijenjenih serija ikad, detalje nesreće, kako se dogodila i sve posljedice koje s tim proizlaze. Posljedice su bile katastrofalne i zahtijevale su iseljavanje svog stanovništva s područja Černobila, ali ljudima nije tako lako napustiti svoje domove. 99% stanovništva je deložirano, ali neki su odlučili ostati nespremni napustiti svoj dom i uspomene povezane s njim tako olako. Ono što vam donosimo iznenadit će vas sve, ovaj je čovjek ostao i nakon svih upozorenja u Černobilu i danas je živ.

On ima 90 godina, ime mu je Ivan Shamyanok koji je jedan od rijetkih odlučio suočiti s ogromnom količinom upozorenja i savjeta doktora i znanstvenika da je to vrlo opasno. trideset godina nakon nesreće, ovaj čovjek je još uvijek živ i samo to, već potpuno zdrav.

Redovno ga posjećuju doktori i svaki put se čude što je njegovo zdravlje dobro za njegovu dob, ali i za trideset godina života na kontaminiranom području.

Međutim, John nije jedini koji je boravio u malom selu blizu Černobila. Ostao je sa suprugom, a također su se neki stariji susjedi odlučili zanemariti upozorenja. Njegova supruga nedavno je preminula, kao i većina njegovih susjeda. U selu danas žive samo Ivan i njegov rođak koji žive u kući na drugoj strani sela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here