Tragedija koaj ih je zadesila je neopisiva i neizmeriva. Dijete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, te je zbog komplikacija upućeno u Institut za majku i dete u Beograd.  Nakon njegove smrti  organizovan je unutrašnji nadzor a očekujemo i spoljašnji.

8-godišnji Radenko Nikodinović iz Kozjaka kod Loznice,je preminuo  u subotu u Beogradu od posljedica trovanja organizma, nastalog nakon zadobijenog preloma ruke tokom igre.

Dječak je 2. oktobra, igrajući se na toboganu, slomio ruku  na sredini unutrašnjeg dijela lijeve podlaktice, zbog čega su ga roditelji automobilom prevezli do Loznice na ortopediju .  Dežurni ortoped  dr Dobrivoje Bojanić,  je odmah prihvatio dijete i rekao da će najverovatnije biti potrebna operacija u Beogradu.

Tokom noći dječak je dobio temperaturu. U ponedeljak je dobio injekciju, ali temperatura nije spadala.  Majka Zorica ga je odvela kod pedijatra koji im je objasnio da je takva temperatura normalna i da je sve u redu sa djetetom.“Predveče je ruka bila skroz hladna i voštane boje, dijete je počelo da se trese od temperature i da halucinira. Opet smo ga odvezli ga u Hitnu, pa an ortopediju gdje je opet bio isti ljekar. Rekao je kako je  gips previše stegnut i kada je popustio gips vidjela sam da je ruka bila strašna.

Majci su zatim objasnili da će borba za dječakovu ruku biti komplikovana i duga.

Pored  medicinske, roditelji su tražili i sudsku obdukciju .

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here