Bili smo svjedoci kada se pojavio korona virus u svijetu da je se krenulo sa uvođenjem određenih mjera kako bi se spriječilo širenje korona virusa.
Mjere su se uglavnom sastojale od toga da je sve zatvoreno i da rade samo onih čija djelatnost je neophodna za nastavak života.

Kako je virus polako počeo slabiti tako je došlon do ukidanja tih mjera, pa u posljednje vrijeme imamo i otvaranje škola i života koji se polako vraća u normalu. Međutim, stručnjaci i naučnici nas upozoravaju na to da nam se polako bliži treći talas i da sebi ne smijemo dozvoliti da se opustimo. Tako je barem što se tiče naše regije, ali na drugoj strani Izrael je jedna od država koja je vratila stare mjere na snagu i to sve zbog velikog skoka broja zaražeih.
Ovu informaciju za medije je potvrdio i izraelski prmeijer Benjamin Netanijahu

Prema njegovim informacijama u petak, uoči jevrejske Nove godine se zatvaraju škole, restorani, hoteli, tržni centri, a kao šlag na to uvodi sse i ograničeno kretanje građana.

Ovakva sdituacija će trajati najamnje tri sedmice, a ovakav potez je povučen zbog toga što je u posljendjih nekliko nedjelja zabilježen rapidan porast broja zaraženih, a zahvaljujući tom Izrael je sada u svijetu među vodećim zemljama prema broju zaraženih osoba, ukoliko se u obzir uzme to koliko imaju stanovnika.

Premijer Netanijah je naveo kako će uvođenjem ovih novih mjera najviše trpiti ekonomija i građani, ali su prema njegovim riječima one su jako neophodne kako bi se sačuvalo zdravlje građana.


Ove mjere, kao što smo rekli bi trebale trajati tri sedmice, ali sve to zavisi od toga kakave će situacija biti, te ukoliko se ovo ne bude pokazalo učinkovitim, da će se one samo nastaviti.

Kako vi ovo komentarišete? Šta mislite da li bi i kod nas moglo doći do toga da se ponovo uvedu one mjere od prije nekoliko mjeseci?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here