Novi tjedan započinjemo vijestima iz prošlosti i temama koje uvijek volite čuti. Naime, iz arhiva švedske policije, crnogorski portal, koji se pomno nadgledao na tom području, jučer je objavio prvi od medija u regiji fotografije Željka Ražnatovića Arkana, snimljenih kamerama opljačkane banke. Isključiva prava imaju na ovo jer se iste fotografije ovog čovjeka uvijek vrte na mreži.

Prema policiji, tročlana banda koja je opljačkala banku u Švedskoj u rujnu 1979, uključivala je Željka Ražnatovića Arkana, Slobodana Kole Kostovskog i Karla Fabijanija. Prema Interpolu, banda na čelu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom tada je izvršila dvije uzastopne pljačke u Švedskoj – u Stockholmu i Geteborgu, a zatim je pobjegla u Nizozemsku, gdje je uhićena u listopadu iste godine.

Arkan je na kraju optužen za ratne zločine, ali nije izveden pred Haaški sud otkako je ubijen 2000. godine, pa je sve palo u vodu i mnogi ljudi su pronašli svoje zadovoljstvo tim epilogom.

“Za mnoge Karl Fabiani tvrdi da je u stvari Giovanni Di Stefano, koji se početkom 1990-ih pojavio u Arkanovom društvu u Beogradu i proveo dosta vremena s njim, kao biznismen sumnjive reputacije, navodni vlasnik Metro Goldvina Meyer i tada popularnog radija Pingvin.

Kostovski je sada 66, već je u zasluženoj mirovini. Rođen u Novom Pazaru, nastavio je burnu karijeru kao kriminalac. Nizozemski su mediji prošle godine izvijestili da je, dok je u Brazilu izdržavao zatvorsku kaznu, izbjegao izostanak i da više nije uhvaćen. Osuđen je tamo na 19 godina zbog krijumčarenja kokaina, a Interpol je za njim raspisao crveni nalog za uhićenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here