Šaban Šaulić je skončao svoj život u njemačkom gradu Bilefeldu nakon teške saobraćajne nesreće. Naime, nakon što su njemačke vlasti odradile sve potrebne pretrage, tijelo je sinoć prebačeno u Srbiju gdje će danas biti obavljena sahrana legendarnog pjevača.

Pjevač je ćbiti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u 15 sati, te se povodom toga vrše posljednje pripreme za odlazak legende na vječni počinak.
Treba napomenuti da su na istom groblju ukopani Dragan Nikolić, Milorad Mandić, Bata Živojinović, Nebbojša Glogovac a sada će pored njih svoj mir da pronađe i Šaban Šaulić.

Pojavile su se prve ekskluzivne fotografije grobnog mjesta na kojem će pjevač da pronađe vječni mir.

Novo groblje je kompleks groblja u Beogradu, Srbija. Nalazi se na ulici u opštini Zvezdara Ruzveltova ulica. Groblje je izgrađeno 1886. godine kao treće hrišćansko groblje u Beogradu i kao prvo arhitektonski i urbanistički planirano groblje u Srbiji.

Osim grobova običnih građana, kompleks groblja uključuje i posebne dijelove: srpsko-turski rat (1876-1877), srpsko-bugarski rat, balkanske ratove i svjetske ratove, aleju velikana i aleju istaknutih građana. gde su sahranjene neke od najznačajnijih ličnosti srpske istorije. Groblje se nalazi duž ulice Ruzveltova (br. 50) i ulica Mije Kovačevića, koje ga dijele na dva dijela, lijevo ili zapadno, što je u općini Palilula i desno ili istočno, što je u opštini rakovica. Veći, istočni dio omeđen je ulicama Mije Kovačevića na sjeveru, Severni bulevar na istoku i Svetog Nikole na jugu. Sjeverno od ovog dijela su naselja Bogoslovija i Stara Karaburma, na istoku Zvezdara II, a na jugu su Slavujev venac i Bulbulder. Manji, zapadni dio obilježavaju ulice Čaplija Čaplina (sjeveroistok) i Preradovićeva (jugozapad). Nalazi se pored naselja Hadzipopovac

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here