Kako je krenula pandemija korona virusa, cijeli svijet je stao i odmah se krenulo sa uvođenjem nekih mejra, među kojima je bila i prekid škole, a škola se nastavila odvijati online putem, te uzimajući u obzir da niko od nas nije to očekivao, možemo i moramo biti zadovoljni kako je sve prošlo.


Međutim, školska godina je na pragu pa je razumljivo da je ovih dana jedna od glavnih tema u medijima početak školske godine i da li će se ići tradicionalno ili će se nastava nastaviti odvijati online.

Ono što je sogurno jeste da epidemiološka situacija u cijelom regionu nije sjajna, a sa obzirom na to roditelji su u strahu šta će se desiti sa njihovom djecom i da li će se djeca zaraziti.

Drugo mišljenje roditelja jeste da djeca trebaju da idu u školu zbog socijalizacije što je iznimno važno naročito za najmlađe.

Što se tiče Srbije, krizni štab je tamo donio odluku da će škola početi na vrijeme i da će djeca od prvog do četvrtog razreda ići u školi, dok oni stariji će imati kombinovani tip nastave.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegiovina, još nije donesene konačna odluka
Na početku je dolučeno da škola treba startati od početka, ali je juče stigla informacije iz Kriznog štaba da bi trebalo školu dogoditi za 15 dana, a to je prema riječima člana kriznog štaba Gorana Čerkeza odlučeno zbog toga što u Bosni i Hercegovini još uvijek nije zabilježen pad krivulje broja zaraženih.

Veliki broj slučajeva u Bosni i Hercegovini su uvezeni slučajevi iz Hrvatske koji su građani donijeli koji su bili tamo na odmorima.

Ono što je sigurno, danas će se Krizni štab zasjedati sa predstavnicima škola i donijeti konačnu odluku šta je činiti, a sve su mogućnosti da će škola krenuti kada je planirano

Koji je vaš komentar na ovo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here