Predsjednik Srbije Aleksandar važi za jednog od najaktivnijih političara na čitavom Balkanu. Ima ga doslovno dvugdje i uvijek je negdje na terenu i u pokretu, obilazi fabrike, bolnice, velika i mala mjesta po Srbiji, poljoprivrednike ali i obične građane. Vrlo rad je gost svim pressicama i emisijama, pa se shodno tome medijski eksponira svakodnevno, a sve u cilju kako bi dao d oznanja da je tu za sve svoje građane i sa brine o njime, barem kako on kaže. Bio je naročito aktivan u medijima tokom vanredne situacije sa pandemijom korona virusa, kada je svaki dan javnost izvještavao o trenutnom stanju Srbije i njenih građana, ali i o mjerama koje se uvode i krajnjem cilju koji se želi postići time.

Vučić je na taj način bio jedan od rijetkih političara koji se u tom periodu vrlo aktivno bavio odnosima sa javnošću i nije se bojao odgovoriti na bilo koje pitanje koje mu je bilo postavljeno. Sada, tokom predizborne kampanje, Vučić ponovo putuje po čitavoj Srbiji kako bi posjetio sve njene krajeve. On je tako bio danas u posjeti Čačku, gdje je prisustvovao svečanom otvaranju fabrike Vorwerk&Sohn grupe u Srbiji, kao i otvaranju novog Naučno tehnološkog parka. Tokom posjete fabrici, on je u pratnji predstavnicima ove grupacije obilazio pogone kako bi pogledao na kojem principu rade.

Naime, tokom tog obilaska, vlasnici su mu objašnjavali čitave procese koji se odvijaju u fabrici, a Vučić je tom prilikom dodirnuo jedan od proizvoda koji se nalazio u fazi nastajanja, te se opržio na njega, zbog toga što nije imao nikakvu adekvatnu zaštitu. Istog momenta su svi dotrčali do njega, i dali su mu flašu sa vodom kako bi mogao sanirati ranu barem malo. On je nakon toga pokušao da čitavu nezgodu okrene na šalu i nastaviti dalje, ali se moglo primjetiti kako mu to nije nikako bilo ugodno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here