Poslije njegovog pokopa niko nije našo mir.

Šanan Šaulić izgubio je život u prometnoj nesreći početkom ove godine. Međutim njegove komšije sada počinju da lude i govore da vide Šabanov duh kako se šetaa oko kuće u kojoj je živio a niko ne dolazi da obiđe kuću. Također komšije apeluju na njegovu proodicu da dođu tu.

Inače vjeruje se da ako duša tako dolazi, da nije ukopana po vjerskim običajima i propisama. Šaban je inače bio musliman, ali nikada nije ušio niti u jedan vjerski objekat, odnosno njegova poroodica su bili muslimani ali on je ljude gledao prvenstveno kao dobre ili loše.

Nikada ga nije interesovalo ko je kakve vjere. On je jednom izjavio da bi volio gdje i kako da bude ukopan, ali to niko nije ispoštovao, pa izglda da sada na ovaj način traži mir.

Neke hodže i vjerski anstrojeni ljudi kažu kako bi bilo dobro da odrede neki vjerski obred, da se pomole, ili zapale svijeću. Neke hodže savjetuju da zakolju kurban. Jedni od njih kažu da se neće tako lako riješiti ovih pojava jer on nije ukopan kako je želio.

Mpžda nikada pred porodicom nije zvanično izjavio kako bi volio da bude ukopan. Porodica Šaulić je ako je suditi po proricanjima,  – biti će stalno u svađi, zbog imovine, neće nikako pronaći mir. Izgleda da je za sve jkrivo to što nije

Da li vi vjerujete u ova proricanja i vjerske običje? Da li će on zaista pronaći mir ako oni urade sve kako im savjeutju hodže?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here