U periodima visokih temperatura i velikih vrućina, neizbježno je da u svoje tijelo morate unositi dovoljno tečnosti i da samim time uvijek, ili barem što češće nosite uz sebe bocu vode gdje god da idete.

Ponekad vodu, međutim, sasvim slučajno ostavimo u svom automobilu i tako je moguće veoma lahko izazvati požar u automobilu, potpuno bez ikakve namjere.

Naime, jaka sunčeva svjetlost koja neminovno prolazi kroz prozor i dopire do boce vode u tom trenutku može se vrlo lahko zapaliti, posebno ako je ostavljena naprijed i izložena sunčevoj toploti. Stoga je od iznimne važnosti biti jako oprezan pri visokim temperaturama  i paziti na ovakve stvari.

Nedovoljna količina tečnosti u vašem tijelu može prouzrokovati čak i dehidraciju, koja sa sobom nosi neke jako opasne posljedice, ali, kao što se može primjetiti, voda može također biti jako opasna za naš automobil.

Šta se to zapravo događa kada vi ostavite običnu plastičnu (a posebno staklenu) bocu vode u svom automobilu?

Loading..

Pogledajte u nastavku ovaj video zapis koji je ostavljen u prilogu.

Samo zbog ovoga što ste imali priliku vidjeti, morate biti veoma oprezni i  uvijek dobro paziti da ne ostavljate svoju flašu vode u automobilu. Također dobro obratite pozornost na ono što generalno ostavljate u svom automobilu (hrana za kućne ljubimce naprimjer, lako kvarljiva hrana ili uostalom i sami kućni ljubimci).

To je posebno bitno ako u automobilu imate djecu – i recimo, nikada ne smijete da sebi dopustite da vaša djeca u automobilu ostanu sama “na kratko” (pritome i zaključani) jer je to VRLO opasno za njih i njihovo zdravlje!

Ništa ne prepuštajte slučaju.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here