U zadnjih par dana je udarna vijest smrt Bore Drljače koja je potresla mnoge. Svi su za Boru Drljaču imali samo riječi hvale i jako lijepe odnose s njim, te nakon njegove sahrane pružaju njegovoj porodici mnogo podrške. On je preminuo u nedjelju 11 oktobra i imao je 80 godina te mnogi kažu da se dugo borio sa opakom i teškom bolešću.

On je sahranjen 15 oktobra u četvrtak na Novom bežanijskom groblju gdje je prisustvovao veliki broj ljudi. On je sahranjen na groblju uz zvuke pjesme „Nema raja bez rodnog kraja“ koja mu je bila omiljena pjesma. Njegovi neutješni sinovi su primali saučešće i nisu mogli sakriti tugu i suze kada su spustili kovčeg od svog oca i ispratili ga na vječni počinak.

Kroz njihove jecaje čule su se i riječi „Tata oprosti nam ako smo nešto prema tebi pogriješili“. Nakon što je završena sahrana, Vladimiri je otkrio šta je otac od njih tražio u svojim posljednjim danima života. Naime, on je svaki dan tražio da budemo s njim i da mu masiramo noge jer je poprilično izgubio snagu, istakao je Vladimir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here