Ukoliko se komplikacije pojave tokom trudnoće, ponekad se može javiti abrupcija placente, što je stanje koje iziskuje hitnu intervenciju, jer se tada posteljica odvoji od zida maternice. U Beogradu je prije nekoliko dana preminula čuvena šampionka u streljaštvu Bobana Veličković. ona je preminula odmah nakon porođaja, a nije stigla ni da vidi svoju tek rođenu bebu.

U svom tekstu, portal Mondo objašnjaca kakvi su zapravo simptomi poremećaja od koga je ona preminula. Eklampsija je jako ozbiljna trudnička komplikacija preeklampsije. To je jako rijetko, ali jako ozbiljno stanje kod kojeg povišen krvni pritisak u trudnoći izaziva napade. Napadi su u suštini poremećene aktivnosti mozga koji se mogu ispoljiti kao odsutnost, smanjena pažnja ili konvulzije, snažni, nevoljni pokreti tijela. Eklampsija pogađa jednu od 200 žena kod kojih se javila preeklampsija u trudnoći, a njeno ispoljavanje nije uslovljeno prijašnjim napadima. Koji su simptomi eklapmsije? Pošto preeklapmsija može da dovede do eklampsije, ponekad se javljaju simptomi oba stanja.

Međutim neki od njih mogu da budu i posljedica drugih zdravstvenih problema, kao što je poremećena funkcija bubrega ili dijabetesa. Iz tog razloga je jako važno da vaš doktor bude upućen u istoriju bolesti, kako bi, ukoliko se simptomi pojave, mogao da isključi druge uzroke. Česti simptomi preeklampsije su povišeni krvni pritisak, oticanje lica i šakam glavobolje, pojačano dobijanje na težini, intenzivna mučnina i povraćanje, problemi sa vidom, zatim tegobe sa vršenjem male nužde, bolovi u stomaku, a posebice u gornjem desnom kvadrantu. Ostatak teksta možete da pročitate ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here