Jedan od zasigurno najpoznatijih političara u regionu jeste svakako predjsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je veoma aktivan te nije tajna dn nekada njegov radni dan traje i preko 20 sati.

On je tokom vrhunca pandemije korona virusa bio aktivno uključen u rad kriznog štaba, a to se ne bi moglo reći sa ostale političare u regionu, a pored toga se svakodnevno pojavljivao u medijima i obavještavao građane Srbije o raznim mjerama koje su donesene.

Koliko je žrtvovan za posao i koliko je važno mu dokazuje i to da je čak i njegov sin Danilo bio zaražen korona virusom, a Vučić je postupao sa njim kao sa svim ostalim građanima Srbije. Na svu sreću Danilo se izvukao i prošao bez velikih posljedica.

On svakako ima veliki podršku građana Srbije, a to dokazuju i posljednji izbori na kojima je donio apsolutnu pobjedu.

Sa druge strane ima onih koji ga napadaju i govore kako on ne zna da vodi državu, a prije nekoliko dana su u javnost izašle njegove ocjene sa Pravnog faklulteta, a svi ljuudi su se iznenadili kada su vidjeli sa kojim prosjekom ocjena je on završio taj fakultet.

Tamo je zabilježeno prosjek ocjena 9,44, a poznato je da je Vučić kao mladi dečko ušao u politiku, a nikad nije krio svoju ambiciju da bude prvi čovjek države, što mu se na kraju ostvarilo.

Bilo kako bilo i koliko god ga kritikovali, on je uspio u tome da Srbija ima najveći porast BDP-a u Evropi.

Kako vi ovo komentarišete? Da li vi volite Vučića?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here