Već smo nekoliko puta psiali o tome koliko je važno da brinemo o našem zdravlju i koliko je važno da radovno odlazimo na ljekarske preglede kako bismo otkrili bolesti na vrijeme i ono što je najvažnije na vrijeme reagovali.

Mi generalno nemamo tu naviku da odlazimo na redovne preventivne preglede, nego dolazimo samo onda kada nas nešto zaboli, a onda u većini slučajeva bude kasno.

U današnjem članku donosimo jednu jako zanimljivu priču. Naime, riječ je o mladežima.
To su tačkice na našem tijelu sa drugačijim pigmentom koje se stvarno mogu pojaviti bilo gdje na tijelu, a veliki broj tih mladeža mogu biti i zloćudni.

O ovome je u jednom gostovanju pričala i Jolanda Kanižaj- Rajković, poznati hrvatski dermatolog.
U svom gostovanju je istakla kako veliki broj osoba zanemaruje svoje mladeže i ponašaju se prema njima kao da to nije ništa.
Prilikom brijanja često ih oštetimo, kidamo ih, a to sve ne bismo trebali raditi jer možemo dobiti velike probleme.

Vjerovatno niste znali, ali veliki broj mladeža jako brzo može da preraste u one zloćudne, a šansa za to je velikih 40% i baš upravo zbog toga bismo trebali obratiti veliku pažnju na njih.
Ona je se dotakla da bi osobe koje imaju svijetliju put, kosu i oči podložniji tome u odnosu na one koji to nemaju.

Ono što je jako važno da zapamtite jeste da se mladeži mogu preventivno pregledati svakih šest mjeseci, a nipošto ih ne smijete otklanjati na svoju ruku, nego biste se trebali posavjetovati sa dermatologom i učiniti to u posebnoj klinici koja je namjenjena za te stvari.

Da li ste vi imali problema sa mladežima? Kako ste ih se riješili? Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here