Popularna turska modna blogerica Nur Yerlitas rugala se prošle godine u svom javnom video obraćanju putem Instagrama, turskim šehidima i svemu što je povezano s njima.

Tada je priznala da joj je više dotužilo kad vidi šehide, njihove porodice i vijesti vezane uz njih svaki put kad bi uključila televizor. Očekivano je pokupila osude i negativne komentare već tokom live-a tog posta na Instagramu, ali i danima nakon toga, a o tome su objavljeni i brojni tekstovi osuda.

Njezino “iznošenje mišljenja” tu nije završilo. U vrlo kratkom razdoblju, osuda je stigla i sa samog vrha države. I baš kad je pomislila da se sve to smirilo i da su posljedice njezina ismijavanja konačno završene, Bog je Nur razbolio od raaka – finalna osuda.

Zar ovo nije dovoljan dokaz da ne treba ponižavati ili ismijavati one za koje je Allah dž.š. pripremio posebno mjesto u Džennetu?

Video koji je Nur objavila putem Instagrama i pokupila osude i oboljela od teške bolesti nedugo zatim, možete pogledati OVDJE

Kakve su vaše reakcije na video koji je snimila Nur? Mislite li da je to što je učinila bilo pogrešno za svaku osudu i vjerujete li da je sve što joj se dogodilo nakon toga bila kazna?

Izvor: Novi.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here