Od pojave korona virusa, svi naučnici , doktori i liječnici bacili su se na istraživanje cjepiva koje će pomoći u rješavanju ovog problema. Postoje razne vrste pokušaja saznanja što je više moguće o virusu, što je pomalo teško jer se čini da virus često mutira i mijenja svoje načine djelovanja na samo tijelo, a upravo kad pomislite da smo na rubu saznanja njegovih učinaka, na neki se način mijenja. , Ovaj je virus od početka čudan, a budući da je respiratorni virus, trebalo je oslabiti tokom ljeta, međutim nije se dogodilo.

Kada je u pitanju istraživanje vakcine, testiranje je odavno počelo, a najoptimističnije su najave da bi se vakcina mogla pojaviti krajem ove godine, iako malo ko zaista vjeruje u to, iako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, obećao građanima cjepivo u nonvembru ove godine. Rekao je da je za to već izdvojen novac kako bi svi građani dobili vakcinu i to još na vrijeme. Sigurno je da se kriva zaraženih trenutno smanjuje, ali koliko će tako trajati.

Budući da je postojala jedna mirna faza u mjesec dana, nikome nije bilo jasno da li je prvi val prošao ili ne, i mnogi stručnjaci su sada zabrinuti tom situacijom, je li ono što imamo drugi val epidemije ili rep prvog vala, ali ovaj čovjek misli da mu je sve jasno. Naime, njegov prijatelj bio je Petar Kočović, poznati matematičar i statističar koji je zajedno sa četvoricom kolega došao do vrlo zanimljivog rezultata. Koristili su podatke iz 206 zemalja u svojim istraživanjima, a prema njihovim matematičkim proračunima, ovaj val epidemija trebao bi završiti 21. rujna, no budući da broj zaraženih stalno varira, pitanje je koliko će tačan biti na kraju taj datum i sam Kocović daje pravo na mogućnost odmora od neke dvije sedmice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here