Svi vrlo dobro znamo ko je bio Željko Ražnatović Arkan. O njegovom životu, komandanta Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio osnivač i glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde, a koji je smaknut  15. januara 2000. godine, mnogo se pisalo, a i poslije 19 godina od njegovog umorstva, detalji iz njegovog života izaziva ogromno interesovanje cjelokupne javnosti.Željko Ražnatović Arkan

Čovjek koji ga je naučio pameti se zove Iso Lero Džamba, koji je zajedno sa Željkom Ražnatovićem Arkanom proveo neko vrijeme zajedno u Kazneno-popravnom domu za maloljetnike u Valjevu.Jedina poznata tuča koju je Željko imao u životu bila je upravo sa Džambom iza rešetaka, kada je prošao kao bos po trnju. Kupili su ga sa zatvorskih ploćica, bio je prebijen kao nikada u životu.

Džamba ga je pretukao i ostavio ožiljak na licu. Arkan mu to nikad nije zaboravio, i kasnije mu je sve to vratio sa kamatama.Iso Lero je prošao istu školu boksa kao čuveni Ljuba Zemunac, stara škola reklo bi se. Iako visok jedva 170 centimetara i težak 70 kilograma, bio je neopisivo snažan i srčan, i bilo ga je jako teško oboriti na tlo.

Loading..

Kažu da se niko nije toliko tukao po zatvorima kao on, a takođe je i dobijao najviše batina od čuvara jer nikad nije želio da se pokori.Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom spratu “Beograđanke” koju je tada osiguravala agencija “Delije”, a čiji je vlasnik bio Arkan, gle koincidencije. Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima i došlo je do jako velike tuče. 

Još uvijek se na beogradskim cestama prepričava da je gomila Arkanovih Delija među kojima su bili Vuksan, Šuca i Gojak, pretukla do smrti Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek, polumrtvog i odvezli u Erdut gde su ga uzidali u temelje Pejine benzinske pumpe.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here