U posljednjim godinama došlo je do pojave toga i mi smo svjedoci toga da se sve veći broj žena počinju pojavljivati i raditi poslove koji su prethodno bili rezervisani samo za muškarce.
Ono što je isgurno jeste da su žene uvijek imale velikih problema zbog raznih predrasuda od strane muškaraca a uglavnom su to te vrste da žene ne mogu raditi neke poslove koje muškarci obavljaju.
Tada se podigne velika frka oko toga da kada se neko odluči baviti isključivo tim poslom.

Neka od zanimanja u koje žene nisu “dobrodošle” su svakako vojska, ali ima još mnogo zanimanja. Nedavno smo pisali o tome da je jedna djevojka dobila otkaz u vatrogasnoj službi jer je na instagramu postavljala fotografije koje su u vatrogasnoj službi smatrali da su preizazovne i ona je tim potezima sramotila njihovu profesiju.

Ona je istog trenutka podigla tužbu jer smatra da je time ugroženo njeno osnovno ljudsko pravo, a velike su šanse da će se ona vrtatiti na posao i da će tužba uspjeti.

U današnjem članku pričamo o jednoj sličnoj temi, o ženi koja je u Njemačkoj punih sedam godina radila kao policajac, a ona se zove Sara Keler i ima 32 godine.

Ona nije dobila otkaz nego je dala jer je našla neki posao koji joj je mnogo zanimljiviji.

Ona je prije nekih devet godina otišla na jednu zabavu koja je bila fetiš zabava i sa sobom ponijela lisice. Onoi što je čudno u tome jeste da se ona sasvim pronašla u tim morbidnim igricama sa lateksom i onda došla na ideju da posao policajca nije za nju, nego upravo to, te je napustila policiju.
Ona danas radi kao manekenka i zarađuje veliki novac od instagrama.
kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here