Pojavom korona virusa prošle godine u Kini svijet se suočio sa jednom pošasti o kojoj nije ništa znao. Tim povodom smo imali svakodnevno bombardovanje infromacijama od strane medija, naučnika i ljekara o tome kako se zaštiti, koji su simptomi i na koji način pojačati svoj imuni isstem. Naučnici i stručnjaci su se odmah dali u potragu za lijekom ili vakcinom pomoću koje bi se zaustavila ova pošast.

Istina, do sada se o ovom virusu saznalo mnogo detalja, ali je još veliki broj stvari nepoznanica, a za sve nas najveće iznenađenje je bilo to što se virus dolaskom ljetnih mjeseci nije povukao iako se na početku mislilo da hoće jer se radi o respiratornom virusu.

Neke od stvari koje smo saznali su i te da neeke krvne grupe mogu pokazati da li ćemo imati teže simptome ili lakše ukoliko se zarazimo time, a isto tako se saznalo da mnoge osobe koje pate od apneje ili one osobe koje imaju višak kilograma mogu biti u većoj opasnosti od zaraze korona virusom.

Međutim, urađeno je jedno istraživanje na Univerzitetu Varvika gdje je na osnovu rezlutata tog istraživanja koje je dokazalo to da osobe koje imaju apneju mnogo češće umiru od kovida, od osoba koje nemaju apneju.

Na osnovu nekog drugog istraživanja, pokazalo se i da krvna grupa može da utiče na to koje su osobe otpornije, u odnosu na neke druge.

Ovo istraživanje je radila jedna genetička kompanija koja je na osnovu DNK analiza ispitanika uspjela da dođe do podatka da osobe koje imaju nultu grupu su mnogo otpornije od onih osoba koje nisu ova krvna grupa.

Koji je vaš komentar na ovo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here