Ana Mirjana Račanović iz Bijeljine osvojila je 2001. godine titulu Miss BiH, a ona je tada proglašena za jednu od najljepših misica svih vremena – i zadržala je ovu titulu sve do danas.

Ova ljepotica koja inače dolazi iz Semberije, za nekoliko domaćih brendova je bila zaštitno lice, a jednom prilikom je radila i kao TV voditeljica. Danas je sretno udata i živi sa suprugom Alenom i djecom u Badenu u Njemačkoj. Zanimljivo je da smo mogli da je vidimo u spotu “Lijepa je” Enesa Begovića koji se snimao prije šest godina na Vlašiću, a to je njene fanove posve oduševilo.

Ali, nije ni angažman ono što je vrijedno spomena, već sama činjenica da ona za taj angažman nije željela da uzme ni dinara, te se s porodicom na Vlašiću provela o svom trošku. Iako se odselila iz BiH, često svrati u rodnu Bijeljinu gdje boravi i provodi vrijeme s brojnom familijom i svojom porodicom.

Kako je i sama ispričala svojevremeno u jednom intervjuu, nije bila veliki sanjar. -Sve mi se ostvarilo što sam i poželjela u djetinjstvu. Zahvalna sam Bogu na velikoj porodici, sretna sam i zadovoljna, mislim da se u svemu treba biti skroman, tako je najbolje – poručila je ona i osvrnula se tada na činjenicu da je prije 18 godina ponijela laskavu titulu misice:

-Drago mi je jer sam i danas najljepša misica koju je BiH imala za mnoge ljude. Ali, naravno da je starenje prirodna pojava i samo je bitno kako se osjećamo, kako uspijevamo da to nosimo… ljepota iznutra dolazi, ako si naspavan, vodiš računa o svom zdravlju i zdravo se hraniš, to se onda vidi i spolja. Onda si sretan i zadovoljan, a ja zaista to jesam – zaključila je ona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here