Smiljana Srnec (45) optužena je za ubistvo svoje sestre Jasmine Dominić, koja je u vrijeme ubistva imala samo 23 godina.

Suđenje će se nastaviti slijedeće sedmice u Optužnom vijeću Općinskog suda u Varaždinu.

Po dolasku na Sud u pratnji pravosudnih policajaca, na pitanje je li kriva za ono za šta je optužena, odgovorila je:”Nemam komentara, nisam kriva, nisam htjela tako uraditi!”

Optužnica tereti Smiljanu da je napala sestru Jasminu i zadala joj pet snažnih udaraca iza uha sjekirom, ubila je na licu mjesta, a zatim je smjestila u zamrzivač, prethodno joj je omotala glavu crnom vrećicom, a vrat najlonskom čarapom.

Predviđeno je zasjedanje vijeća na kojem će članovi Sudskog vijeća analizirati dokaze koje su istražitelj priklupljali punih pet mjeseci, a nakon iznošenja svih argumenata optužbe i odbrane odlučit će hoće li potvrditi optužnicu, vratiti ih tužiteljstvu na daljnju obradu ili hoće li je, zbog nedostataka, odmah pustiti na slobodu.

Ispod crne vreće prvo je bila presvlaka od prekrivača sa drugom dekom a tijelo je također bilo puno krvavih tragova koji nisu uništeni. Kada su policajci otvorili zamrzivač, koji je bio težak za otvaranje, jer je guma bila zalijepljena ljepilom, glava ubijene osobe opet je bila umotana u crnu vrećicu vezanu oko vrata najlonskom čarapom.

 

 

 

Tijelo je na kraju umotano u stolnjak, svaka noga umotana u vreću i čarapu. Ko zna koliko bi dugo Jasmina, Smiljanina sestra, bila prijavljena kao nestala da 16.februara ove godine u 12:06 sati Međimurski OKC nije pozvala Smiljanina kćerka koja je zajedno sa svojim momkom pronašla leš u kući.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here