Vjerujemo da ste čuli ili negdje pročitali vijest o jučerašnjoj strašnoj tragediji koja je pogodila cijelu Srbiju, a u pitanju je pad vojnog aviona Mig-21 kod Malog Zvornika, a tačnije u selu Brasina.

Iako se, dolaskom na mjesto nesreće moglo ustanoviti da je jedan pilot izgubio život, dok se za drugim još uvijek tragalo, drugi pilot je pronađen, ali nažalost ni on nije bio živ.

Naime, ovdje se radi o dva pilota prve klase, a to su major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević. NJih dvojica su bili pripadnici 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije.

Ono što je u cijeloj ovoj priči jako žalosno jeste da je pilot Vasiljević pao upravo u svom rodnom selu, a majoru Krsniku je ovo trebao da bude posljednji let pred penziju.

Ljudio jednostavno ne mogu da vjeruju u to šta se desilo, a prema riječima struke nema nikakvih objašnjenja niti činjenica oko toga šta bi mogao biti uzrok pada.

U ovom slučaju trebaju da se sagledaju činjenice na objektivan način, i na isto to šta se to dešavalo u kabini tokom pada.

Među prvom izvještajima navodi se da je došlo do katapultiranja jednog pilota.
U jednoj emisiji je general Branko Bilbija istakao i pričao o ovoj situaciji, te je time htio da razjasni jednu situaciju i da ljudi pojasni šta se dešava kada dođe do katapultiranja.

Prema njegovim anvodima, nemoguće je da se pilot Zvonko Vasiljević katapultirao i to samo iz jednog razloga a to je da se u Mig-21 nalazi dvosjed, a da bi se kataplutirao onda bi morala obojica pilota izletjeti vani, a ne samo jedan.

Međutim, on je istakao kako za to može postojati mogućnost, ali šanse da se to desi su vrlo male.

Ukoliko bi se to možda desilo onda bi to značilo da je pilot to namjerno uradio, a u ovom slučaju ne vjerujemo da se to desilo.

Šta vi mislite o ovome? Da li je vama išta sumnjivo o ovome?

Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here