U legendarnoj seriji “Lud, Zbunjen, Normalan”, u prvih par sezona imali smo legendarnog Dinu Mehmeda Mujkić. Ovu ulogu je glumio poznati glumac Milan Pavlović. Ova uloga je glumcu obilježila karijeru i tako je, ne samo njega, već i samu seriju učinila veoma prepoznatljivom, kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj. Svi su ga htjeli vidjeti u njegovim predstavama i filmovima, nije mogao proći kroz ni jednu ulicu a da ne bude prepozant, i to u bilo kojem gradu Bosne i Hercegovine.

U skorije vrijeme je portal bhdijaspora.net objavio njegovu ekskluzivnu ispovijest o razlozima zbog kojih je napustio legendarnu seriju. Milan Pavlović je dao duh Dini, tom liku koji nas je uveseljavao i nasmijavao u svakoj epizodi koju je glumio. A onda su producenti odlučili da ga izbrišu iz bizarnih razloga.

Navodno, razlog zbog kojeg se odlučio za ovaj  potez je bio neslaganje s producentima oko visine honorara, radi čega je sve krenulo silaznom putanjom, prenio je Dnevno.hr.

“Neke iskrice su se upalile i s moje strane i i sa strane produkcije. Završilo se tako kako se završilo. Izašao sam iz projekta. Drago mi je što publika i dalje pamti taj lik Dine Mehmeda Mujkića, a da li se kajem, prošlo je mnogo vremena, nekako sam odmah presjekao s tim i počeo raditi na nekim drugim projektima” rekao je u jednom intervjuu Milan Pavlović, s tim da nije želio otkriti o kojoj se svoti radilo.

Drugi razlog je bio taj što su organizatori serije zamjerili Milanu neovlaštenu korištenje lika Dine Mehmeda Mujkića.

Devet godina kasnije Dino izgleda malo drugačije, a fotografije s nedavnog druženja s njim na svom profilu objavio je glumac Enis Bešlagić.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here