Kris je primjer nekog čiji je cijeli život bio uništen zbog jedne nepromišljene odluke u noći zabave. Januara 14.og 2010. u Jacksonvillu, 26-godišnji Kris počeo je voziti – uprkos tome što mu je razina alkohola u krvi bila 0.158.

Stvari su krenule po zlu kad se Kris našao na pogrešnoj strani autoputa i udario u šerifovo auto. Šerif je umro na licu mjesta.

Krisu je određeno 15 godina zatvora. Poslije šest godina, dok je bio u dobi od 32 godine, dali su mu priliku da pokuša ispraviti svoju grešku. Nije mogao vratiti nazad među žive šerifa, ali mogao je pokušati pomoći drugima prije nego bude prekasno za njih. Ali kako?

2016. godine izveli su ga iz ćelije da učestvuje u posebnom projektu koji bi mogao spasiti brojne živote.

Dobrotvorna organizacija We Save Lives (mi spašavamo živote) koja radi da spriječe smrti prouzrokovane neodgovornom vožnjom, željeli su više utjecati na ljude, da dosegnu veći broj ljudi koji su bili samo par trenutaka od toga da naprave pogrešnu odluku. Osmislili su genijalan plan koji je uključivao skrivenu kameru, audio opremu – i Krisa.

Krisov zadatak započeo je u muškom toaletu u noćnom klubu. Bilo ko, ko je izašao u subotu navečer reći će vam da je toalet više od samo mjesta da se olakšate; to je mjesto koje nudi odmor od gužve i bučne muzike. To je mjesto gdje većina “noćnih ptica” odlazi prije nego napuste lokal.

Te noći Krisov zadatak bio je da se pobrine da partijaneri dožive drukčije iskustvo u toaletu – i zaista, možda je spasio nekoliko života.

Nije morao ni napuštati zatvor da to uradi.

Na ogledalima u toaletu bile su postavljene kamere i zvučnici.

Kad je jedan muškarac ušao u toalet da opere ruke, čuo je glas…

Tako je čuo svaki muškarac koji je ušao u toalet. Odraz na ogledalu je nestao i muškarce je pozdravio niko drugi do Krisa samog!

Kao što možete zamisliti, bilo je to iznenađenje svakom od njih koji su vidjeli Krisa u onome što je izgledalo poput običnog ogledala u toaletu.Kris nije namjeravao uplašiti nijednog od tih muškaraca, bio je prijateljski nastrojen i želio je da se osjećaju udobno.

Kako ide? pitao je jednog muškarca. Zabavljaš se? pitao je drugog.

Kad su muškarci shvatili da vide i pričaju sa stvarnom osobom, Kris im je otkrio svoju misiju. Počeo im je govoriti da razgovara sa svakim od njih iz zatvora. Je li ovo šala? pitao je jedan zbunjeni muškarac. Ali zasigurno nije bila.

Ono što je Kris imao da kaže tim muškarcima, bilo je izuzetno važno i nadamo se, razgovor koji niko od njih neće zaboraviti.

Zapamtite: ako ćete izaći vani i popiti alkohol, uvijek unajmite vozača ili pitajte nekog odgovornog da vas odveze kući.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here