Već smo navikli da se u ovom svijetu dešavaju razne brutalnosti i da se u današnje vrijeme jedni prema drugima ophodimo na užasan način i da tu stvarno nema izuzetaka jer su se izgubile neke vrijednosti koje smo nekada imali.

Bili smo svjedoci i brutalnog ubistva Geogrea Floyda, afroamerikanca kojeg je ubio policajac, te su na osnovu toga krenuli masovni protesti širom Sjedinjenih Američkih Država, ali i podrška je dolazila iz cijelog svijeta.

Upravo ovaj dogođaj je podstakao da se sjetimo afroamerikanca Georgea Stinneya Jr. koji je imao svega 14 godina kada je pogubljen u Južnoj Karolini davne 1944. godine.

Nakon 76 godina, tačno na današnji dan on je proglašen nevinim,
Da npodsjetimo, kao što smo rekli on je imao svega 14 godina kada je pogubljen, te ovim je on najmlađa osoba koja je ikada sjedjela i koja je pogubljena na električnoj stolici u Sjedinjenim Američkim Državama.
On se teretio da je ubio dvije djevojčice, dok je cijela njegova porodica bila protjerana iz grada.
Međutim dokazalo se da on uoopšte nije bio kriv.

Uhapšen i optužen za ubistvo je bio nakon svjedočenja bijelog dječaka, sina jednog od najbogatijih biznismena u državi koji je izjavio da je vidio Georgea kako odlazi sa dvije djevojčice u polje gdje su kasnije pronađeni leševi djevojčica.

Upravo zahvaljujući današnjoj tehnologiji i kroz razne analize utvrđeno je da je dječak lagao, a da je čak šta više on bio ubica tih djevojčica.

jedan od gorućih razloga jeste bilo to što je George bio tamnoput i tada nije bilo potrebe da se mnogo sudi i vještači

Koji je vaš komentar?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here