Cindie Allen-Stewart, 34, iz države Teksas, otkrila je kako brzo ublažiti opekline koje je zadobila nakon izlaganja suncu. Na svom je Facebook profilu podijelila fotografije prije i nakon tretmana. Fotografija prije pokazuje crvenilo na koži, dok se na fotografiji kasnije potpuno povuklo. Rješenje je u tome kako tvrdi pjenu za brijanje s mentolom. “Mora biti pjena i u njemu bi trebao biti mentol. Nanesite ga na izgorjelo područje i ostavite ga na koži. Osjetit ćete kako uvlači toplinu iz kože.

Nakon 30 minuta pjena će izgledati kao da se rastopila i osušit će se. Na dijelu na kojem imate opekotine osjetit ćete hladno, a to je dobar znak “, prepričava svoje iskustvo ove 34-godišnjakinje i savjetuje: “Zatim ga isperite mlakom ili hladnom vodom pod tušem”, dodaje on. Liječenje, kaže, treba ponoviti sljedeći dan ako opeklina nije nestala. Priznala je da je za ovaj trik čula od liječnika, ali nije vjerovala dok ga nije osjetila na svojoj koži. Ipak, on preporučuje da svi nanesete kremu za sunčanje prije izlaganja suncu kako se opekline nikako ne bi pojavile.

Dermatolog dr. Jessica Krant također je potvrdila da pjena za brijanje zaista pomaže. “Pjena za brijanje u mnogim slučajevima sadrži mentol i druge hemikalije koje se prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplinu od opeklina jer brzo isparava, pa je oporavak mnogo brži”, kaže dr. Krant.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here