Podizanje kapka i obrva posebnim nitima kako bi se stvorilo tzv. mačje oko pravi je hit u Srbiji, a mnogi influenceri čak su snimili i sam postupak koji se izvodi povlačenjem niti ispod kože uzoni očiju. Tako su mnoge žene poludele za kratkim i popularnim postupkom koji čak i ne košta previše. Međutim, istina o takvim postupcima je upotpunosti drugačija, a mnogi kozmetički hirurzi djevojkama ne savjetuju da rade nešto takvo. Postupak se izvodi posebnim hirurškim nitima koji imaju zubce. Konac kada se gurne pod kožu i počne se vraćati tada zubi kače, poput iglica.

Dakle, kada se nit gurne naprijed nema problema, a kad se gurne natrag, zubi počinju povlačiti kožu. Specijalist estetske i rekonstruktivne khrurgije, dr. Drago Matijašević, rekao je da ako želimo da se to kvalitetno izvede, da svilene niti nisu rješenje za ovaj proces. “U većini slučajeva to se provodi neoperativno s botoksom, što daje lijep rezultat uz održavanje prirodnog izgleda. Uglavnom se radi sa ženama i cilj je u tome da taj ugao oka izgleda lijepo, a oko otvoreno.

Međutim, postoji trend koji je vrlo popularan, rekao bih samo na društvenim mrežama, tretmanei koji se rade s tim posebnim nitima. Ono što primjećujem, a 99 posto laika ne primjećuje, je gdje su rezultati prije i nakon dva ili tri mjeseca? Što se događa s tim? Budući da su estetski postupci zanimljivi svima, ljudi koji nisu osposobljeni ili educirani za to bi se bavili time” kaže u intervjuu za “Telegraf”. Kako kaže, rezultati intervencije s posebnim nitima mogu biti vrlo bizarni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here