Najnovije

OGLASIO SE SUDIJA KOJI JE DISKVALIFIKOVAO ĐOKOVIĆA: Sada je sve jasno, EVO ŠTA SE TU TAČNO DESILO (VIDEO)

Glavni sudija US opena, Soren Frimel, rekao je kako se svi slažu da prvi teniser svijeta Novak Đoković nije namjerno pogodio lopticom linijskog sudiju, ali, da nije postojala ni jedna druga opcija osim diskvalifikacije.

Novak Đoković je nakon kraće rasprave diskvalifikovan sa turnira zbog toga što je tokom meča osmine finala sa Pablom Kaenjom Bustom nehotice poodio lopticom linijskog sudiju u vrat. Sudija je odmah pala, dok je Đoković istog trena potrčao i izvinio se, ali su supervizor i sudija odlučili da srpskog tenisera diskvalifikuju.

– Postoje dva faktora na ovo takmičenju a to su – akcija i rezultat. Akcija je, iako nije bilo namjere, dovela do rezultata, a to je udaranje linijskog sudije i činjenica da je ona očigledno u tom trenutku bila povrijeđena. To su suštinski faktori pri donošenju odluke za Đokovića – rekao je Frimel.

Nakon diskvalifikacije Đokovića glavni sudija je novinarima otkrio o čemu je razgovarao sa srpskm teniserom.

– Njegova poenta je bila da nije namjerno udario sudiju lopticom u vrat. Rekao je: ‘Da, bio sam bijesan, udario sam lopticu, pogodio sam sudiju, činjenice su vrlo jasne, ali to nije bila moja namjera. Nisam to uradio namjerno i zbog toga ne bi trebalo da budem diskvalifikovan sa turnira’ -rekao je Frimel.

– Svi se slažemo da to on nije uradio namjerno, ali činjenice su da je udario linijskog sudiju i da je ona očigledno tada bila povrijeđena – dodao je on.

Američka teniska asocijacija je u saopštenju navela da je sudija koji je sudio utakmicu, donio odluku samo u skladu sa Gren slem pravilnikom. Ovaj sudija je istakao da kažnjavanje igrača na trniru Grem slem nije ni malo laka odluka i da nema nikakve veze na kojem se terenu igra i da li je riječ o prvom teniseru ili bilo kojem drugom.

– Isprvna odluka se mora donijeti, svi na terenu su bili svjesni šta je u pitanju – rekao je on ovog puta.