Oglasila se i Karleuša, rekla OVO o presudi ratnom zločincu Ratku Mladiću

0
322

Popularna pjevačica Jelena Karleuša se skoro uvijek oglašava o aktuelnim temama, pa je tako nije ni zaobišla tema o ratnom zločincu Ratku Mladiću. Naime, Jelena se oglasila povodom presude Ratku Mladiću. Na svom Instagram profilu je komentarisala presude nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Sorpske koji je osuđen za ratni zločin i genocid u Srebrenici.

“Presuda jednom ratnom zločincu, nije presuda jednom narodu”- kratko je napisala Jelena Karleuša na svom Instagram storiju. Time je pozdravila odluku Haškog tribunala.

Da podsjetimo, jučer je u Hagu osuđen Ratko Mladić na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti nad nesrpskim stanovništvom tokom rata u Bsoni i Hercegovini.
Ovom pravosnažnom presudom je, uz suprotno mišljenje predsjednice tog petočlanog vijeća sudinice Priske Matimbe Nijambe (Prisca Matimba Nyambe), odbilo Mladićevu žalbu po svim osnovama.

Naime, tri od pet sudaca Žalbenog vijeća se usprostavilo zahtjevu tužiteljstva kojim se tražilo da se bivši zapovjednik vojske bosanskkih Srba proglasi krivim za genocid počinjen 1992- godine u šest BiH opština.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here