Pojavom korona virusa u svioetu, sve države su krenule sa uvođenjem mjers kako bi što lakše spriječili širenje virusa.
Prva stvar koja je prestala sa radom je bila škola.

Tog trenutka je se prešlo na online nastavu za koju moramo biti jako zadovljni kako je poošlo sa obzirom da je u pitanju bila jedina stvar koja je bila moguća u tom peroidu.
U posljedjih nekolio mjseci svjedoci smo da se donose zaključci o tome da li će biti nastave ili ne.

Iako je sada došlo do određenog pada broja zaraženih doktor Predrag Kon je istakao da postoji određena bojazan oko toga da će mnogi ljudi koji sada dođu sa ljetovanja donesu virus iz drugih država i time prouzrokuju ponovni rast broja zaraženih osoba.

Već nekoliko puta se diskutovalo oko toga da li da se uvodi karantin za osobe koje dolaze sa godišnjih odmora, ali do toga bar trenutno neće doći, dok to za sobom povlači pittanje koliko je sigurno da starta nova školska godina.

Veliki problem predstavalja i to što je veliki broj roditelja djece van države na odmorima, pa je dr Kon rekao da bi najpametnije bilo da djeca koja su došla sa ljetovanja ne kreću zajedno sa djecom koja nisu u školu, nego da sačekaju period inkubacije.

Na osnovu ovoga oglasila se i premijerka Brnabić koja je prenijela to da unija sindikata traži da se odgodi početak školske godine za neke dvije sedmice, ali je isto tako rekla da ona smatra da nema potrebe da se išta odlaže.


On je istakla kako je dato dovoljno vremena za pripremu nastave, naročito za mjere koje su potrebne za normlano fukncionisanje nastave, ali da se mora pratiti situacija, te ukoliko bude lošija da će se preći na online nastavu.

Pored toga rekla je da organizovano u okviru Kriznog štaba jedna grupa stručnjaka koji će biti zaduženi za praćenje razvoja situacija u školama.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here